Digitale Horloges

digitale horlogesEen digitaal horloge geeft de tijd weer in de vorm van een digitaal schermpje of lampjes in plaats van een analoge wijzerplaat. De tijd wordt weergegeven door cijfers die op het scherm te zien zijn.

De werking van een digitaal horloge

Een digitaal horloge word aangedreven door een batterij. Doordat er gebruik gemaakt word van computer techniek is een digitaal horloge zeer nauwkeurig, het horloge zal altijd goed lopen. Een digitaal horloge gebruikt zeer weinig stroom zodat u geruime tijd met dezelfde batterij kan doen.

Mega Horloges

Opties van een digitaal horloge.

Een digitaal horloge is vaak voorzien van aanvullende opties zoals een stopwatch, datum aanduiding, wekker, calculator of een stappenteller. Doordat dit horloge digitaal aangestuurd is, zijn de opties gebruiksvriendelijker en uitgebreider dan bij de mechanisch aangestuurde horloges.

Is een digitaal horloge waterdicht?

Doordat de techniek in een horloge steeds meer toe neemt zullen de horloges ook steeds gevoeliger worden voor water. Als u een digitaal horloge koopt is het verstandig goed te kijken naar de ATM waarde. Deze ATM waarde is opgegeven en getest door de fabrikant. 1 ATM staat ongeveer gelijk aan 10 meter diep onder water. Dit ATM getal is berekend op stilstaand water, houdt u er dus rekening mee dat de druk in het horloge toeneemt zodra u actief bent in het water. Wij raden aan 3 tot 5 ATM alleen te gebruiken tijdens spatwater zoals regen of het wassen van uw handen. 10 tot 30 ATM kunt u gebruiken tijdens het zwemmen of douchen. Alles daarboven kunt u gebruiken voor dieper duiken mits u niet verder gaat dan de maximale ATM waarde. Digitale horloges zijn zeer gevoelig voor water en het is verstandig goed te controleren op de ATM waarde , dit voorkomt fatale schade aan uw digitale horloge.

Andere afleestechniek van een digitaal horloge

Doordat de digitale uurwerken bewerkt kunnen worden zijn er een aantal fabrikanten die een geheel nieuwe vorm van tijdsweergave hebben ontwikkeld. Er zijn merken die gebruik maken van 3 cirkels op de horloge kast met op de buitenste ring de urenweergave en de middelste 2 de minuten. Dit word digitaal weergegeven doormiddel van led lampjes. Deze techniek is nog vrij klein en daardoor uiterst bijzonder. Het digitale horloge is moeilijker af te lezen maar op het moment dat u er eenmaal aan gewend bent wilt u niks anders meer.

Stijlen van een digitaal horloge

Digitale horloges krijgen steeds vaker een mooie stijl die eigenlijk niet meer zoveel verschild van de authentieke analoge horloges. Toen de digitale horloges in opkomst waren werd er vaak een rechthoekige kast ontworpen met een roestvrijstalen band. Later werden de digitale horloges vooral gebruikt door sporters omdat de stopwatch veel langer door kan tellen dan bij een mechanisch horloge. Tegenwoordig heb je zeer mooie design digitale horloges met een digitale kast die op een moderne en stijlvolle manier de tijd weergeven.

Vragen?

Heeft u vragen over een digitaal horloge? Neem dan contact op met een van onze horloge specialisten zij helpen u graag verder!

Bestel uw eigen digitale horloge bij Mega Horloges

Bestel nu uw eigen digitale horloge op Mega Horloges! Wij bieden u de beste prijs, snelle levering en een uitstekende service.

Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina
  1. Festina Timeless Chronograph F16761/2

    44mm

    Quartz

    Special Price € 164,00 Regular Price € 179,00
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 29

Pagina
per pagina