Quartz Horloges

quartz horloges

Quartz horloges hebben een klein stukje Quartz kristal als tijdgever. Deze horloges hebben een batterijtje nodig om te werken. De Quartz horloges vergen weinig onderhoud, alleen de batterij moet op den duur vervangen worden. 

Mega Horloges

De werking van een Quartz horloge

Het hart van een Quartz horloge bestaat uit Quartz kristal. Door middel van elektriciteit dat wordt opgewekt door een batterij trilt het kristal. De trillingen die het kristal maakt worden geteld door het uurwerk, een bepaald aantal trillingen is 1 seconde. Door dat deze trillingen constant en nauwkeurig zijn is de afwijking ongeveer 15 seconden per maand. Onder invloed van een sterk magnetisch veld kan het kristal stil komen te staan. Dit klinkt erger als het is, wanneer het magnetisch veld weg is, loopt het horloge weer normaal. Het enige wat u dan nog moet doen is het horloge weer gelijk zetten. Aan een Quartz horloge is weinig onderhoud nodig, de batterij moet op den duur wel vervangen worden. Wanneer de batterij leeg is adviseren wij om hem zo snel mogelijk te verwisselen, deze kan anders gaan lekken en schade veroorzaken die niet te herstellen is.

Geschiedenis van Quartz horloges

Met de komst van het Quartz horloge in de jaren 70 van de vorige eeuw brak er een nieuw tijdperk los op het gebied van horloges. In 1969 bracht een horlogefabrikant het eerste Quartz horloge op de markt. In plaats van de mechanische horloges die op een zelf op te winden veer liepen, was er nu een Quartz horloge dat liep op elektriciteit.

Verschillende stijlen Quartz

horloges Quartz horloges zijn verkrijgbaar in ontzettend veel stijlen en uitvoeringen. Quartz horloges kunnen betaalbaar worden gefabriceerd en daardoor zijn ze betaalbaar, dit hangt natuurlijk af van het merk en de materialen die zijn gebruikt.

Bestel uw eigen Quartz horloges!

Mega Horloges biedt u de mooiste Quartz horloges. Wij leveren de scherpste prijzen, snelle levering en een uitstekende service.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft over een Quartz horloge uit ons assortiment of u bent al in het bezit van een Quartz horloge? U kunt altijd contact opnemen met één van onze horloge experts, zij helpen u graag verder!

Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 2269

per pagina
  1. Vibian Vivar 09

    44mm

    Quartz

    Special Price € 199,50 Regular Price € 399,00
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 2269

per pagina